Monday, September 3, 2007

MESO SHQIP (ANGLISHT)

Albanian (Shqip)
Albanian is an Indo-European language which forms its own branch in the Indo-European family and has no close relatives. There are two main dialects of Albanian: Tosk, which is spoken by about 3 million people in southern Albania, Turkey, Greece and Italy; and Gheg, which is spoken by about 2.8 million people in Serbia and Montenegro, Kosovo, Macedonia, northern Albania and Bulgaria. The dialects are more or less mutually intelligible and Tosk is the official language of Albania, and one of the official languages of Kosovo and Macedonia.
Albanian has been written with various alphabet since the 15th century. Originally the Tosk dialect was written with the Greek alphabet, while the Gheg dialect was written with the Latin alphabet. They have both also been written with the Turkish version of the Arabic alphabet. The Latin alphabet for Albanian was standardised in 1909, and a unified literary version of Albanian, based on the Tosk dialect, was established in 1972.
Albanian has also been written with two other scripts: Elbasan and Beitha Kukju, local inventions which appeared during the 18th and 19th centuries but were not widely used.
Elbasan script
The Elbasan script was invented around the middle of the 18th century and named after the city of Elbasan in central Albania where it was used.

Beitha Kukju script
The Beitha Kukju or Buthakukye script was apparently invented in about 1840 and named after its inventor. There are very few references to the script itself, and the name is not Albanian, so it is unclear whether it is genuine.

Latin alphabet for Albanian

2 comments:

Kosova said...

Koheve te fundit Disa webmastera shqiptar kane hapure nje site se bashku si grup me fitu te holla nepemres internetit:
Kliko ne link per me shume.
http://kosads.blogspot.com/

Anonymous said...

Si të fitojmë para nga CPAlead-i
Se Pari duhet ta keni nje Websit apo Blog nese skeni ndertoni
nje Falas nga http://www.Blogger.com , websajti i pare duhet te jete ne Anglisht
dhe Preferohet te jete me Video si Filma Humor etj.
Ebooks,Fajle per Shkarkim (Download), Pasi qe keni websit apo blog athere Vie edhe te regjistrimi

Së dyti regjistrohuni duke Klikuar ne linkun me Poshte:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

http://www.cpalead.com/apply.php?ref=373019

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Plotesimi i Formes:

1. First Name: Emri Juaj
2. Last Name: Mbiemri Juaj
3. Company: Nese jeni duke punuar ne ndonje kompani, vendojeni emrin e kompanis, nese jo pershkruaj ndonje kompani qe e keni aty afer.
4. Name on Check: Emri ne Qekun ne te cilin do te vine parate
5. Minimum of Check: Minimuni ne checkun ne te cilin do te pagoheni(Sa para p.sh. $50, $100, zgjidhni cilin te deshironi ju.)
6. E-Mail: E-Mail Adresa Juaj, Mund Te Perdorni: AIM/YAHOO/MSN/ICQ
7. Screen Name: For Faster Customer Service: Vendoni nje Nickname, ne te cilin do ta mbani mend lehte.
8. Password: Fjalekalimi Juaj
9. Password Confirm: Perseri Fjalekalimin Tuaj
10. Phone: Numri Juaj
11. Address: Adresa Juaj
12. City: Qyteti ku Jetoni
13. State/Province: Shteti
14. Zip/Postal Code: Numri i Postes Tuaj
15. Country: Shteti ku Jetoni
16. Main Website: Web Faqja juaj
17. Daily views: Sa vizitore merrni ne dite
18. Website Category: Kategoria e webfaqes
19. Website Description: 80 character minimum. The more details you provide, the better your chances are of being approved: Mundoni qe te vendosni nje pershkrim professional per webfaqen tuaj, dhe per sherbimet qe ju ofroni.
20. Please Describe how you will get your users to complete our surveys: Pershkruani se si do ti beni vizitoret qe te plotesojne nje reklame.
21. Where did you hear about us?: Mund te shkruash nga nje shok ose nga Youtube.
22. Shkruani ato 2 fjale dhe kliko I affirm that I have read, understand, and agree to all Terms of Service
23. Dhe Klikoni Send Application.

Per se Fundi them kete Cdo minute qe shpenzon pa u Regjistruar me kete Kompani Humb te holla pa i marr,
nese sbesoni tek une regjistrohu nje here dhe ke shqiptar ne chat qe brenda dite fitojn mbi $100-$500 Dollar edhe kjo eshte epr nje dite.
Edhe vete skam besuar deri sa e kam Provuar vete eshte nje nder Kompaniat me e madhe sa i perket Pageses Google adsense eshte (0) per kete Provo edhe bindo brenda dite shef ndryshimin me nje pune te Vogel.
Shume shqiptar tashme jane duke fituar e pse jo edhe ti Shresoje nga zemra qe ju kam ndihmuar sado pak,Kalofshi mire te gjithe.